Zuid Italië                                                                          alle-vakantiehuizen-puglia-vakanties

 Het Zuiden van Italië is een geweldige vakantieregio. Misschien wel de mooiste deel van Italië. Met de Puglia en Sicilie als belangrijkste delen. De bereikbaarheid van het zuiden van Italië is ook sterk verbeterd. Luchtvaartmaatschappen zoals Ryanair en Transavia, vliegen regelmatig van Belgie, Nederland en Duitsland naar de zuidelijke regio's van Italië. 

De belangrijkste regio's van Zuid Italië

Puglia: 

Wij zij uiteraard gespecialiseerd in de regio Puglia (Apulie). Puglia is de hak van de laars. Een prachtige regio die nog niet echt bekend is bij de Nederlandse en Belgische vakantieganger. Puglia staat vooral bekend om de prachtige kust en heldere zee, goede wijnen, super olijfolie en natuurlijk de specifieke trulli huizen. Een echte aanrader om eens te verkennen. 

pv0480_vakantievilla_puglia_zwembad2 vieste_2

Sicilie:

Sicilie is uiteraard wat bekender dan de regio Puglia. Dit geweldige eiland, dat net zo groot is als heel België, heeft ongelooflijk veel te bieden. Er zijn zeer veel verschillende invloeden te vinden op Sicilie. Dit komt omdat het eiland door de eeuwen heen al heel wat bezetters heeft gekend. Zo zijn er onder andere Arabische, Afrikaanse en Griekse invloeden terug te vinden in zowel de cultuur, architectuur als het eten. Van heel Zuid Italië is Sicilie misschien wel meest uitgelezen regio voor het vroege voorseizoen en het late naseizoen. Het is ook de zuidelijkste regio van Italië.

20161005_134137 Zuid-italie-sicilie-een-top-vakantiebestemming zuid-italie-heerlijk-eten-op-sicilie

Calabrie:

Calabrie is de meeste zuidelijk regio van het Italiaanse vaste land. Toeristisch misschien wel de minst ontgonnen regio van het zuiden. Eigenlijk onterecht. Calabrie heeft een prachtige kustlijn en een mooi groen binnenland. De bereikbaarheid is wel wat lastiger, zeker als je naar het zuiden gaat. Het noorden van Calabrie is goed te bereiken wanneer er op Napels wordt gevlogen. De verwachting is dat deze mooie zuidelijk regio van Italië snel zal groeien. 

Basilicata:

Basilicata ligt onder andere tussen Puglia en Calabrie. Ook deze regio is nog zeer rustig wat toerisme betreft. Alleen het kleine stukje kust tussen Campania en Calabrie is daar een uitzondering op. Dit is een gezellige kuststrook met veel Italiaanse drukte. Overigens vinden wij de Ionische kust wat mooier. Het binnenland is zeer afwisselend, bergen, bossen en prachtige natuurparken.  

Kortom zuid Italië heeft meer dan voldoende te bieden voor een geweldige vakantie. Van prachtige stranden en kustplaatsen tot bijzondere natuurgebieden. Het eten is uiteraard overal voortreffelijk. Kom snel eens naar Zuid Italië op vakantie en ervaar het zelf!