De Gargano

.                                                                                                                                                                                                                 alle-vakantiehuizen-puglia-vakanties

De Gargano is het meest noordelijke deel van de regio Puglia. De Gargano word ook regelmatig de sporen van de laars genoemd. In tegenstelling tot de rest van Puglia is de Gargano behoorlijk heuvelachtig. Het binnenland wordt gekenmerkt door afwisselend, olijfgaarden en prachtige oerbossen. Het nationale park Foresta Umbra is een prachtig voorbeeld van deze oerbossen. Je kunt hier heerlijk wandelen en mountainbiken. Echter kennen de meeste mensen de Gargano vanwege de prachtige witte zandstranden die worden afgewisseld met mooie rotskusten.

vieste_1 vieste_2

Eten in de Gargano

In de Gargano kun je, net als in de meeste delen van Italië, fantastisch eten. Het zal je niet verbazen dat de locatie keuken vooral bekend staat vanwege de geweldige visspecialiteiten. Maar ook de caccio cavallo kaas uit deze regio verdient wat extra aandacht. En heb je nog wat ruimte in je auto over de terugweg? Dan kun je een aantal blikken uitstekende olijfolie mee terug nemen. Het advies is eigenlijk, ga overal lekker eten het kan niet mis gaan.

Puglis-gargano-culinari-2 Puglia-gargano_-culinair-1

De beste Vakantieperiode voor de Gargano

We krijgen vaak de vraag, wat is eigenlijk de beste vakantieperiode van de Gargano. Het antwoord op die vraag is niet voor iedereen gelijk. Houd je van rust en ruimte ga dan in de periode mei/juni en september/oktober. Er zijn dan relatief weinig toeristen en het weer is nog geweldig zonder dat het echt heel warm is. In het najaar is de temperatuur in de Gargano vooral in de avonden nog heel aangenaam, dit komt door de warme zee. Houd je van wat meer reuring en drukte, dan zijn juli en augustus de beste maanden. Het weer is prachtig en het strandleven is vol op in gang. Vooral in augustus zijn er ook veel Italiaanse toeristen te vinden.

Vakantiehuizen in de Gargano

het aanbod van vakantiewoningen in de Gargano is groot te noemen. Het grootste deel bestaat uit grote vakantieparken en hotels. Daarnaast zijn er ook meerdere grote campings. Bij Puglia Vakanties vind je echter de kleine parels, vooral kleinschalige locaties met 8 tot 16 vakantiewoningen. Mooie voorbeelden zijn de onderstaande woningen.

-puglia-gargano-vakantie-park-vieste-2 Puglia-gargano-vakantiepark-vieste-3 Puglia-gargano-vakantiepark-bij-vieste-1

Wil je meer weten over de Gargano, neem dan even contact met ons op. Of bekijk ons aanbod aan vakantiehuizen in deze bijzondere regio van Noord Puglia.