Vieste

Vieste is een mooie stad die gelegen is in het noorden van de regio Puglia. Vieste ligt op het meest oostelijke puntje van de sporen van de laars. Dit deel van Puglia wordt ook wel de Gargano genoemd. Vieste is in de zomer een echte vakantie stad. Een groot deel van de mensen die er dan zijn zijn toeristen. Echter zijn dit vooral Italianen wat de sfeer in de stad erg authentiek maakt. Het oude Middeleeuwse centrum is gebouwd op een rots die hoog boven de zee uittorent. Het oude centrum is een gezellige wirwar van kleine smalle straatjes en pleintjes en is volledig autovrij. U kunt hier heerlijk ronddwalen en genieten van alle kleine speciale winkeltjes.

vieste_1 vieste_2

Vieste is tevens de belangrijkste badplaats van de Gargano. Je vindt er kilometers lange zandstranden en boulevards. Houd u van een strandvakantie dan is Vieste zeker een absolute aanrader.

vieste_zee_1

Vakantiehuizen bij Vieste

Vieste is een echt zuid Italiaans dorp met dat in de zomer erg gezellig is. Er zijn veel vakantie overnachtingsmogelijkheden in en rond Vieste. Veel daarvan zijn specifiek ontwikkeld voor Italiaanse gasten. Deze locatie voldoen niet aan onze strenge eisen. Er zijn echter wel hele goede vakantiehuizen en vakantieparkjes bij Vieste. Een van deze kleinschalige vakantieparken is PV220E1. Zoekt u nog meer vakantiehuizen rond Vieste, kijk dan op onze Foggia vakantiehuizen pagina.