Bari

in het midden van Puglia ligt de hoofdstad, Bari. De historische oude stad, met zijn talrijke kerken en pleinen en zijn kasteel, is goed bewaard. Daarnaast is er het moderne Bari met een opvallend rechthoekig stratenpatroon. Ten noorden van de Corso Vittorio Emanuele ligt het 'oude gedeelte' op een kleine kaap, begrensd door de twee havens. De Dom-kerk stamt uit de 12e eeuw en bezit een roosvenster in de fasade. Ook de kerk van de heilige Nicolaas (in 1087 begonnen met de bouw) is bezienswaardig. Aan de zuidzijde van de eerder genoemde Corso Vittorio Emanuele werd in de 19e eeuw een kaarsrecht stratenpatroon gerealiseerd en het Archeologisch Museum en de Pinacotheek zich bevinden.
bari_castello_1 bari_theatro_1

Doordat Bari een internationaal vliegveld heeft en centraal is gelegen in Puglia, is het een ideale locatie om heel Puglia te verkennen.

Vakantiehuizen bij Bari

Op korte afstand van Bari heeft Puglia Vakanties zeer diverse vakantiewoningen beschikbaar, van historisch stadsappartement tot verbouwde Trulli, ga naar de Bari vakantiehuizen pagina om de vakantieverblijven te bekijken.