Welkom in Puglia

(Apulie)

De regio Puglia (Apulie in het Nederlands) is een door buitenlanders nog onontdekte streek in Italië. Puglia is de meeste oostelijke regio van Italië en daarnaast ook nog een van de zuidelijkste. Vaak wordt er naar de regio gerefereerd als de hak en de sporen van de laars. Dat de Puglia nog onontdekt heeft kan volgens ons maar 1 reden hebben en dat is de afstand. Vanaf Utrechts is het ongeveer 2.100 km rijden. Door de goede bereikbaarheid met de goedkope vluchten van Ryanair is er echter verandering in gekomen. Vanaf Weeze in Duitsland, Eindhoven en Maastricht vliegt u nu makkelijk naar respectievelijk Bari of Brindisi. Voor Noord Puglia kan er ook van Eindhoven op Pescara gevlogen worden

Maar waarom zou u deze lange reis maken om op vakantie te gaan in Puglia. Wat maakt Puglia de moeite waard om te bezoeken. Hieronder vindt u meer dan genoeg redenen om ons een keer te komen bezoeken, in de zomer of heerlijk in het voor of naseizoen.

De kust van Puglia

Een van de belangrijkste trekpleisters van de regio Puglia is de kust. Van het Noorden in de Gargano (de sporen van de laars) tot het zuidelijkste puntje van de provincie Lecce, overal vindt u prachtige stranden met kraakhelder water. De volgende locaties springen er echt uit.

strand_puglia_1 vieste_zee_1

Cultuur Puglia

De meest imposante stad van Puglia is Lecce, tevens de hoofdstad van Puglia. De prachtige Barokstad heeft een rijke historie en bevat vele prachtige oude gebouwen die vrijwel volledig zijn opgetrokken uit marmer. Een moor voorbeeld is de Baseliek van Santa Croce. Door de Barokstijl wordt Lecce ook wel eens het Florence van het zuiden genoemd.

Qua gevoel staat Alberobello haaks op Lecce, geen verheven prachtige gebouwen, maar simpele Trulli, zijn hier de trekpleister. In het oude deel van de stad bevindt zich een groot deel dat geheel bestaat uit trulli. Trulli zijn eenvoudige woningen met een kegelvormig stenen dak. Alberobello is onbetwist de trulli hoofdstad van Puglia. De typische bouw is alleen te vinden in Puglia. Meer specifiek in de driehoek tussen de steden, Bari, Brindisi en Taranto. Alberobello is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In sommige Trulli bevinden zich tegenwoordig ook hotels of vakantiewoningen. Ook de Plaats Ostuni is zeer bijzonder, al vanaf ver zult u de stad herkennen omdat hij volledig wit is en hoog boven het landschap uittorent.

alberobell03 ostuni_1

Culinair Puglia

Als u van lekker eten houdt dan moet u zeker eens naar Puglia komen. Puglia wordt wel de bakermat van de Italiaanse keuken genoemd. U kunt u nog echt traditioneel Italiaans eten. Heerlijke Pasta's super visgerechten en natuurlijk veel olijven en olijfolie. De locale keuken wordt gekenmerkt door eenvoud, gebruik makend van veel verse producten, die veel voorhanden zijn. De bekendste producten zijn de olijven en de olie, brood en de heerlijke wijnen.

Uit eten gaan is hier echt een dubbel feest. In elk restaurant krijg je een geweldige maaltijd voorgeschoteld, tegen zeer acceptabele prijs. €18,- voor 3 gangen met wijn en water is eerder regel dan een uitzondering.

Provincies van Puglia

Puglia is sinds 2008 opgedeeld in 6 provincies. Van Noord naar zuid zijn dit Foggia, 'Barletta/Andria/Trani', Bari, Taranto, Brindisi en Lecce.

We nodigen u graag uit om een bij ons in Puglia op vakantie te komen, en te komen genieten van de prachtig Zuid-Italiaanse kust en het heerlijke eten. Wilt u nog meer weten of de regio Puglia aarzel dan niet, en neem contact met ons op.

Vakantiehuizen in Puglia

Er zijn veel verschillende soorten vakantiewoningen in Puglia van luxe vakantie villa's tot eenvoudige agriturismo's. Echter vindt u alleen in Puglia de specifieke Trulli, wilt u meer weten over de mogelijkheden die Puglia Vakanties u te bieden heeft, kijk dan op onze vakantiehuizen pagina en  vind de woning die bij u past.

Puglia Films

Een beeld zeg meer dan 1000 woorden. Daarom hebben we een aantal films voor u geselecteerd, die een mooi beeld geven van het goede leven in Puglia. Bekijk ze en geniet van al het moois dat Puglia te bieden heeft.