Trullo in Puglia

Op Puglia Vakanties vindt u diverse vakantie trulli (meervoud van trullo). De trulli zijn heel specifieke huisjes die men alleen tegenkomt is een klein deel van Puglia en nergens anders op de wereld. De trulli zijn te herkennen aan de specifieke bouw en het kegelvormige dak. Hieronder ziet u een voorbeeld van een Trullo. Een die als is verbouwd tot vakantiehuis en een die nog in originele staat is.

pv0480_vakantievilla_puglia_zwembad2 trullo_ongerestaureerd

Historie van de trullo

Zoals u hierboven kunt zien is een trullo gemaakt van op elkaar gestapelde stenen. Deze bouwwijze is ontstaan in de 16e eeuw toen de graven van Conversano het land wilden laten bewerken door boeren. Deze boeren hebben de eenvoudige trullo gebouwd van losse stenen om zo makkelijk en snel hun woning te kunnen veranderen in een hoopje steen. Dit om te voorkomen dat ze belasting moeten betalen. De meeste trulli concentreren zich rond de plaats Alberobello waar het oude centrum volledig uit trulli bestaat. Verder vindt u trulli verspreid op het platteland rondom de plaatsen Cistenino, Martina Franca, Locorotondo en Ceglie Messapica. De trulli zijn lange tijd zeer eenvoudig gebleven, er was alleen een deur om naar binnen en buiten te gaan. Een schoorsteen was meestal zelfs niet aanwezig. Het kegelvormige dak van een trullo is vaak versiert met grote witte symbolen, varierend van christelijke symbolen tot andere magische symbolen. allemaal bedoelt om het kwaad buiten de deur te houden.

Een trullo als vakantiehuis

Vanaf de jaren 80 is de trullo steeds populairder geworden. In eerste instantie was een vakantie doorbrengen in een trullo een soort basic vakantie. Vandaag de dag echter is een trullo veelal volledig verbouwd tot luxe vakantiewoning, vaak voorzien van prive zwembad. Een voorbeeld van een prachtig verbouwde trullo is het vakantiehuis PV0400 . Zoek een een leuke trullo voor uw vakantie, kijk dan op de vakantiehuizen pagina, hier staat een grote selectie aan prachtig gerestaureerde trulli.